Een zelfgemaakte krant als unieke communicatietool in de zorg

Ontwerp je eigen zorgkrant met hulp van onze online editor en krantensjablonen

Een zelfgemaakte krant als unieke communicatietool in de zorg

We hebben elkaar lang moeten missen, maar eindelijk is het in de woonzorgcentra en zorginstellingen opnieuw uitkijken naar de geplande activiteiten en het bezoek van de familie. De voorbije maanden hebben ongetwijfeld veel belevingen en veranderingen teweeggebracht. Hierdoor is goede communicatie en ondersteunende communicatiemiddelen in de zorg nóg belangrijker geworden. Verras personeel, vrijwilligers en familieleden van je bewoners met een eigen zorgkrant vol activiteiten, belevingen, foto’s, ervaringen van de laatste tijd, en persoonlijke tekstjes.

zorgkrant maken woonzorgcentrum
Maak snel een eenvoudig een zorgkrant met onze simpele online editor

Tips voor het maken van jouw zorgkrant

Speciaal voor woonzorgcentra en zorginstellingen hebben wij een originele template klaargestoomd om jullie vrijwilligers, personeel, bewoners of familieleden te verrassen met een unieke, zelfgemaakte krant! En dankzij onze eenvoudige online editor kan je de krant ook volledig naar je eigen hand zetten. Vervang de teksten en foto’s met je eigen content en fleur de krant verder op met leuke icoontjes, kleuren, teksten en foto’s van alle formaten, en zoveel meer!

Een eigen zorgkrant maken is nooit zo gemakkelijk geweest! Maar wat moet er allemaal instaan? Wij sommen alvast enkele ideeën voor je op:

INFO OVER DE ZORGINSTELLING: HOE GAAT HET NU VERDER?

  • Praktische informatie en nieuwe maatregelen: Niets zal nog hetzelfde zijn als voorheen. De tijdstippen om de was op te halen en te leveren, openingsuren en reservaties van de babbelbox, nieuw hygiënemaatregelen voor een bezoek… in je zorgkrant kan je alles nog eens op papier zetten en familieleden op de hoogte houden.
  • Komende activiteiten: Stilaan proberen we de activiteiten terug op een normale -maar veilige- manier te laten verlopen. Geef in jouw zorgkrant een overzicht van de activiteiten die binnenkort in jullie woonzorgcentrum of zorginstelling worden gehouden.

BELEVENISSEN

  • Getuigenissen uit de zorginstelling: Witte lakens, spandoeken, applaus om 20u… De waardering voor de helden van de zorg is groot. Laat zorgpersoneel, vrijwilligers en jobstudenten aan het woord met een kort interview over waarom ze voor dit beroep hebben gekozen, wat hen motiveert, maar ook over hun angsten in coronatijden, over hun gezin en de combinatie met het werk. Kortom, een leuk verdiepend interview uit het hart van de zorginstelling.
  • Getuigenissen van de families: Niet alleen voor het zorgpersoneel, maar ook voor de families van de bewoners waren de afgelopen maanden een grote aanpassing. Laat enkele familieleden aan het woord met een korte getuigenis over hoe zij de afgelopen periode hebben beleefd en de opluchting bij het heropenen van de woonzorgcentrum of zorginstellingen.
  • Hartverwarmende initiatieven: We hebben al enkele hartverwarmende initiatieven gezien tijdens de quarantaine. Een lokaal koor die in de binnenplaats van de zorginstelling optreedt, mimespelers die door het raam contact maakten met de bewoners, of talloze kaarten en kleurplaten die naar het woonzorgcentrum worden opgestuurd. Zet deze initiatieven even op een rij en helpen elkaar zo om de dagen wat vrolijker in te vullen.

SFEERBEELDEN

  • Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden. Natuurlijk is de zorginstelling niet stilgevallen in coronatijden en hebben jullie zelf heel wat gedaan voor en mét de bewoners. Voeg in jullie zorgkrant enkele foto’s toe van de voorbije periode met heel wat bewoners in beeld. Zo ziet de familie dat ze het naar hun zin hebben in het woonzorgcentrum of de zorginstelling.

Snel en voordelig een krantje maken met je zorginstelling?

Een zelfgemaakte zorgkrant is een originele een unieke manier om met personeel, vrijwilligers, bewoners en familie te communiceren. Met Krantjesmaken kan je meteen aan de slag met onze kant-en-klare sjabloon die aangeboden wordt vanaf 15 exemplaren aan slechts 3,5 euro per krant, geleverd bij het personeel of familie thuis!

zorgkrant maken woonzorgcentrum
Ga meteen aan de slag met onze kant-en-klare sjablonen voor woonzorgcentra en zorginstellingen
Maak nu je eigen zorgkrant

Wil je een krant van meer pagina’s of van een kleinere oplage? Dan kan je terecht op Happiedays waar je de keuze hebt uit tal van templates!

Krantjesmaken is een initiatief van Genscom en Happiedays
Live-chat
Via mail
-