Een zelfgemaakte schoolkrant maken als unieke communicatietool bij het heropstart van het schooljaar

Ontwerp je eigen schoolkrant met hulp van onze online editor en krantensjablonen

Een zelfgemaakte schoolkrant maken als unieke communicatietool bij het heropstart van het schooljaar

Nu de scholen weer opengaan en we de draad geleidelijk aan weer oppakken, is het uitkijken naar een nieuw schooljaar dat toch anders zal blijken dan voordien. De afgelopen maanden hebben ongetwijfeld veel aanpassingen en veranderingen teweeggebracht. Daarom is het belangrijker dan ooit om duidelijk te communiceren met leerlingen en ouders. Houd op originele manier contact met leerlingen en ouders met een schoolkrant vol activiteiten, opdrachten, foto’s en belangrijke informatie voor een leuke heropstart van het schooljaar.

schoolkrant maken voor het heropstart van het schooljaar
Maak snel een eenvoudig een schoolkrant met onze simpele online editor

Tips voor het maken van jouw schoolkrant

Speciaal voor scholen en leerkrachten hebben wij twee originele templates klaargestoomd om jullie leerlingen, ouders of mede-leerkrachten te verrassen met een unieke zelfgemaakte krant! Voor de kleuterklas, lagere school of middelbaar… het kan allemaal! En dankzij onze simpele online editor kan je de krant ook volledig naar je eigen hand zetten. Fleur de krant op met leuke icoontjes, kleuren, teksten en foto’s van alle formaten, en zoveel meer! Is de krant klaar? Verzenden maar! Wij zorgen ervoor dat ze bij jouw leerlingen en ouders aan huis geleverd worden.

Een schoolkrant maken is nooit zo eenvoudig geweest met onze gebruiksvriendelijke editor en sjablonen. Maar wat moet er allemaal in zo’n schoolkrant staan? Wij hebben alvast enkele leuke ideeën voor je opgesomd:

INFO OVER DE SCHOOL: HOE GAAT HET NU VERDER?

  • Extra maatregelen: Het schooljaar staat voor de deur en jullie zijn klaar om erin te vliegen! Maar het schooljaar zal ongetwijfeld anders verlopen dan vorig jaar. Laat leerlingen en ouders weten welke maatregelen er genomen worden in jullie school. Wanner zijn mondmaskers verplicht? Worden er ook lessen op afstand aangeboden? Wat gebeurt er bij een vermoedelijke besmetting? Op alle deze vragen kan je in de schoolkrant aan leerlingen en ouders een antwoord bieden. Zo kan iedereen met een gerust hart het nieuw schooljaar inzetten.
  • Info over de school: Zijn er nog leuke dingen die je als school met de leerlingen of ouders wil delen? Zijn de klaslokalen opnieuw ingericht? Welke belangrijke data moeten de leerlingen en ouders zeker onthouden? En wat heeft de klaspop tijdens de zomervakantie allemaal uitgespookt?

EEN KIJKJE IN HET LEVEN VAN ONZE JUFFEN EN MEESTERS

  • Een nieuw leerjaar betekent een nieuwe juf of meester. Spannend! Laat leerkrachten zich kort voorstellen, terugblikken op de afgelopen maanden en vooruitkijken naar een leerrijk schooljaar samen.

RECEPTEN, PUZZELS, KNUTSELEN, VERHAALTJES EN VEEL MEER…

  • Recepten: banaandolfijntjes, tosti met roomkaas en salami, worstenbroodje…
  • Speelhoek: quiz, raadsels, zoek de 10 verschillen, verbind de punten…
  • Knutselideeën: knikkerlabyrint, raamhangers, windvaantjes, muziekinstrumenten…
  • Leeshoek: leestips en voorleesverhaaltjes

SFEERBEELDEN

  • Vergeet zeker niet om de leukste sfeerfoto’s van het afgelopen schooljaar aan de krant toe te voegen. Maak een mooie fotoreportage en sluit af met een gigantische groepsfoto.

Snel en voordelig een krantje maken met je school?

Wil je je leerlingen en ouders graag verrassen met een zelfgemaakt schoolkrantje? Een schoolkrant is een unieke en originele manier om te communiceren. Op krantjesmaken.be is een eigen krant maken nooit zo simpel geweest. Zo hebben wij een kant-en-klare sjabloon klaarstaan voor zowel de kleuterklas als de lagere en middelbare school. Vervang de teksten en foto’s gemakkelijk met je eigen content en voeg indien nodig extra informatie toe.

Een krant telt 8 bladzijden en wordt aangeboden vanaf 15 exemplaren aan slechts 3,5 euro per krant, geleverd bij leerlingen en ouders thuis!

schoolkrant maken voor leerlingen
Ga meteen aan de slag met onze kant-en-klare sjablonen voor kleuter, lagere en middelbare scholen
Maak nu je eigen schoolkrant

Wil je een krant met meer pagina’s of kleinere oplage? Dan kan je altijd terecht op Happiedays waar je ook de keuze hebt uit tal van templates voor een toffe schoolkrant!

Krantjesmaken is een initiatief van Genscom en Happiedays
Live-chat
Via mail
-