Joehoe! Maak een gepersonaliseerde schoolkrant om leerlingen op de hoogte te brengen van het schooljaar 20-21

Ontwerp je eigen schoolkrant met hulp van onze online editor en krantensjablonen

Joehoe! Maak een gepersonaliseerde schoolkrant om leerlingen op de hoogte te brengen van het schooljaar 20-21

Het nieuwe schooljaar komt eraan! Dat het een speciaal jaar zal zijn is een feit. Ongetwijfeld zullen er vele aanpassingen zijn door het coronavirus. Informeer leerlingen, ouders en leerkrachten van je school daarom op een leuke originele manier via een gepersonaliseerde schoolkrant. Op het online platform krantjesmaken.be kan je snel en eenvoudig een unieke krant maken!

maak een schoolkrant voor leerlingen
Maak een eigen schoolkrant voor een vlotte heropstart van een nieuw schooljaar

Hoe maak je een schoolkrant?

Maak een account aan om aan de slag te gaan. Met de online tool kan je kiezen tussen enkele templates waarin je enkel de tekst en afbeeldingen hoeft te veranderen om snel een gepersonaliseerde krant te maken. Je kan ook volledig je eigen ding doen door een blanco template aan te vullen met vormen, beeldmateriaal, iconen etc. Is je schoolkrant klaar? Verzenden maar! Wij zorgen ervoor dat de krant bij je leerlingen, ouders of personeel goed en wel goed aankomt.

Stap voor stap

Een krant maken voor al je leerlingen, je personeel of één bepaald jaar? Welke boodschap wil je overbrengen? En hoe ziet de volgorde en structuur van de krant eruit? Bedenk op voorhand het doel en de inhoud. Schets grofweg waar welk onderwerp zal komen in je unieke schoolkrant, zo kan je snel de template invullen. Om je op weg te helpen, geven we enkele mogelijke onderdelen mee:

 • Corona-aanpassingen
  Waarschijnlijk het meest noodzakelijke deel van je krant, want het begin van het schooljaar zal er dit jaar ongetwijfeld anders uitzien dan vorig jaar. Deel in je eigen krant de maatregelen die de school neemt om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Geef ook heel duidelijk de nieuwe regels mee die van toepassing zullen zijn.
 • Innovatie en vernieuwing
  Zijn er vernieuwingen gebeurd op je school (renovatie, nieuw chemielokaal, nieuwe computers etc.)? Deel het met je lezers, zo kunnen ook zij bij familie en vrienden opscheppen over de baanbrekende school.
 • Leerkrachtenwissel
  Gaan er nieuwe leerkrachten van start in het schooljaar 20-21? Laat ze zichzelf kort voorstellen in de krant. Zijn er leerkrachten die hun krachten zullen bundelen in co-teaching? Laat ook hen aan het woord over hoe dit zal verlopen.
 • Koken met kinderen
  Deel recepten voor lekkere en gezonde tussendoortjes in je krant. Of laat leerlingen thuis kennismaken met gezonde voeding door er leuke eetbare dieren mee te maken zoals aardbeivlinders, radijsvissen en meloenbootjes.
 • Spelpagina
  Voeg op het einde van de krant een spelpagina toe met kruiswoordraadsels, sudoku’s, knutselideeën, kleurplaten en nog veel meer.

Verzenden maar!

Verzend de gepersonaliseerde schoolkrant in pak of per stuk. Wil je dat we de schoolkranten per stuk naar verschillende adressen sturen? Upload een adressenlijst in je account (bij ‘beheer mijn lezers’). Wij zorgen voor de levering bij je leerlingen thuis!

Praktisch

Een krant telt 8 bladzijden en kost slechts 3,50 euro (minimumoplage van 15 exemplaren). Ga meteen aan de slag met onze krant-en-klare sjabloon en online editor.

een gepersonaliseerde krant maken voor leerlingen
Maak snel en eenvoudig je eigen schoolkrant met onze simpele online editor
Maak nu je eigen schoolkrant

Wil je liever een krant van meer pagina’s of een kleinere oplage? Dan kan je terecht op Happiedays waar je de keuze hebt uit tal van templates!

Krantjesmaken is een initiatief van Genscom en Happiedays
Live-chat
Via mail
-