Joehoe! Zomerkamp afgelopen? Stuur kinderen en monitoren een leuke herinnering met een gepersonaliseerde kampkrant

Ontwerp je eigen kampkrant met hulp van onze online editor en krantensjablonen

Joehoe! Zomerkamp afgelopen? Stuur kinderen en monitoren een leuke herinnering met een gepersonaliseerde kampkrant

Het hoogtepunt van deze zomer was of is zeker en vast dat ene kamp van de leukste jeugdbeweging ooit! Weinig slaap, kinderen die soms lastig zijn en die ene leiding die de hele groep verkeerd laat lopen. Het is het allemaal waard! Want ook jij weet dat een jeugdkamp eigenlijk gewoon super veel plezier is met je nieuwe familie. Toch komt aan ieder kamp ook een einde. Maar niet getreurd! Met krantjesmaken.be kan jij een leuk en gepersonaliseerde kampkrant maken als aandenken voor kampkinderen of monitoren. Via het online platform kan je snel, eenvoudig en voor een kleine prijs een unieke krant maken. Alle foto’s, citaten en zotte verhalen vinden zo een plaats.

gepersonaliseerde kampkrant maken
Verras jongeren en moni’s met een eigen kampkrant als uniek aandenken

Hoe maak je een kampkrant?

Maak een account aan om aan de slag te gaan. Met de online tool kan je kiezen tussen enkele templates waarin je enkel de tekst en afbeeldingen hoeft te veranderen om snel een gepersonaliseerde kampkrant te maken. Je kan ook volledig je eigen ding doen door een blanco template aan te vullen met vormen, beeldmateriaal, iconen etc. Is je kampkrant klaar? Verzenden maar! Wij zorgen ervoor dat ze goed en wel op haar bestemming aankomt.

Stap voor stap

Een krant maken voor alle jongeren van je jeugdbeweging of speelpleinwerking? Welke boodschap wil je overbrengen? En hoe ziet de volgorde en structuur van de krant eruit? Bedenk op voorhand het doel en de inhoud. Schets grofweg waar welk onderwerp zal komen in je unieke kampkrant, zo kan je snel de template invullen. Om je op weg te helpen, geven we enkele mogelijke onderdelen mee:

 • Knutseltijd!
  Tijdens het kamp werd iedereen pro in het maken van armbandjes. Deel patronen voor nog meer vriendschapsbandjes of andere leuke knutselideeën.
 • Spellen
  Als monitor ben jij de kenner van alle mogelijke spellen: kort, lang, makkelijk en moeilijk. Plaats de regels van de populairste spellen in je gepersonaliseerde jeugdkrant.
 • De winnaar is…
  Het Nachtspel, Bosspel en veel meer. Deel de winnaars van de vele spellen die aanwezig waren tijdens het kamp.
 • Kampvuur
  Iedere avond werd gekenmerkt door het kampvuur met bijhorende enge of mooie verhalen en liedjes. Deel een verhaaltje in je krant.
 • Kampdans / -lied
  Was er een dansje of liedje dat het kamp kenmerkte? Voeg de songtekst of dansinstructies toe in je gepersonaliseerde jeugdkrant.

Verzenden maar!

Verzend de gepersonaliseerde kampkranten in pak of per stuk. Wil je dat we de kranten per stuk naar verschillende adressen sturen? Upload een adressenlijst in je account (bij ‘beheer mijn lezers’). Wij zorgen dat de krant binnen te kortste keren bij de leden van je jeugdbeweging of kinderwerking in de brievenbus ligt.

Praktisch

Een krant telt 8 bladzijden en kost slechts 3,50 euro (minimumoplage van 15 exemplaren). Ga meteen aan de slag met onze krant-en-klare sjabloon en online editor.

Een eigen kampkrant maken is nog nooit zo simpel geweest!
Maak nu je eigen kampkrant

Wil je liever een krant van meer pagina’s of een kleinere oplage? Dan kan je terecht op Happiedays waar je de keuze hebt uit tal van templates om een eigen krantje te maken.

Krantjesmaken is een initiatief van Genscom en Happiedays
Live-chat
Via mail
-